Ο ΟΗΕ καλεί Τουρκία και Ρωσία να συνομιλήσουν για την Συρία

Σε δηλώσεις του, ο ειδικός απεσταλμένος του OHE για την κατάσταση στη Συρία, κάλεσε από κοινού τόσο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να εργαστούν ώστε να αποφευχθεί μια πιθανή αιματοχυσία στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Στάφαν ντε Μιστούρα, απηύθυνε έκκληση σε Τουρκία και Ρωσία να συνομιλήσουν επειγόντως για το φλέγον ζήτημα της μοναδικής ανταρτοκρατούμενης συριακής επαρχίας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, ανέφερε ότι οι μεταξύ τους συνομιλίες, αποτελούν την λύση προκειμένου να μην χυθεί και άλλο αίμα στην πολύπαθη Συρία.

Ωστόσο δεν απέκρυψε και το γεγονός των αεροπορικών επιδρομών που σημειώθηκαν νωρίτερα στη χώρα, γεγονός που ερμηνεύεται σύμφωνα με τον ίδιο ότι οι συνομιλίες πιθανότατα δεν βαίνουν καλώς.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η συριακή κυβέρνηση ίσως περιμένει έως τις 10 Σεπτεμβρίου πριν εξαπολύσει μια επίθεση, μετατρέποντας σε «κρίσιμης σημασίας» τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής στην Τεχεράνη.

Ο Μιστούρα κάλεσε τους Πούτιν και Ερντογάν να συνομιλήσουν μέχρι τότε τηλεφωνικά, καθώς, όπως είπε, «ο χρόνος έχει καθοριστική σημασία».

Loading