ΟΗΕ: Περισσότεροι από 70 εκατ. οι πρόσφυγες το 2018

Αριθμό-ρεκόρ των ανθρώπων που προσπάθησαν πέρσι να δραπετεύσουν από τους πολέμους, τις συγκρούσεις και τις διώξεις κατέγραψε η η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην ετήσια έκθεσή της για τον αριθμό των προσφύγων παγκοσμίως. Σύμφωνα με αυτήν 70,8 εκατ. ήταν οι πρόσφυγες το 2018, οι περισσότεροι που καταγράφονται τα τελευταία τουλάχιστον 70 χρόνια που λειτουργούν οι υπηρεσίες του Οργανισμού.

propoli

Η έκθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας και τα νούμερα συγκλονίζουν. Ο αριθμός των 70,8 εκατομμυρίων εκτοπισμένων είναι διπλάσιος από ό,τι πριν από 20 χρόνια και κατά 2,3 εκατομμύρια αυξημένος σε σχέση με πριν από έναν χρόνο. Κάθε μέρα υπολογίζεται ότι εκτοπίζονται 37.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Ο αριθμός των προσφύγων ωστόσο μπορεί να είναι και μεγαλύτερος, καθώς η κρίση στη Βενεζουέλα αποτυπώνεται μόνο εν μέρει. Συνολικά, περίπου τέσσερα εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας εγκατέλειψαν τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των χωρών που τους υποδέχτηκαν, όμως μόνο μισό εκατομμύριο Βενεζουελάνοι έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου.

Loading