Οι Βρετανοί βουλευτές επιθυμούν αύξηση στους μισθούς τους λόγω Brexit

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αρμόδια αρχή η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των δαπανών του βρετανικού κοινοβουλίου, οι Βρετανοί βουλευτές κατέθεσαν αίτημα με το οποίο ζητούν αύξηση στους μισθούς τους λόγω… Brexit.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η αρχή ipsa του βρετανικού κοινοβουλίου, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός ερωτηματολογίου που μοιράστηκε στους βουλευτές και τους βοηθούς τους, βάσει του οποίου συντάχθηκε η  ετήσια έκθεσή της, οι Βρετανοί βουλευτές κατέθεσαν «αιτήματα προκειμένου να αυξηθούν τα κεφάλαιά τους, τα οποία προορίζονται για τους συνεργάτες τους, ενώπιον της αύξησης του φόρτου εργασίας που συνδέεται με το Brexit».

Σύμφωνα με τα όσα κανονικά προβλέπονται, κάθε βουλευτής δικαιούται αποζημίωση στο τέλους του έτους ύψους 150.900 λιρών (168.700 ευρώ), προκειμένου να πληρώσει τις αμοιβές των βοηθών του. Μάλιστα, οι βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από το Μείζον Λονδίνο λαμβάνουν αποζημίωση 161.550 λιρών (180.600 ευρώ).

Σε δηλώσεις τους προς την βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, ο πρόεδρος της συγκεκριμένης βρετανικής αρχής Κέβιν Μπάρον, δήλωσε πως «είναι απαραίτητο η Ipsa να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα κεφάλαιά της, καθώς χρηματοδοτούμαστε από τα χρήματα των φορολογουμένων».

Στο τέλος κατέληξε πως «τα αιτήματα επιπρόσθετων χρηματοδοτήσεων πρέπει να αξιολογούνται βάσει της αξίας τους και θα καταβάλλονται μονάχα όταν υπάρχει προφανής ανάγκη».

Loading