Οι γυναίκες αποδίδουν πιο καλά στη ζέστη και οι άνδρες στο κρύο

Έρευνες έδειξαν πως το μυαλό των γυναικών λειτουργεί καλύτερα σε μεγαλύτερη θερμοκρασία δωματίου, ενώ των ανδρών αποδίδει σε πιο κρύο περιβάλλον.

propoli

Η μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες αποδίδουν καλύτερα στα μαθηματικά και στα λεκτικά ή προφορικά τεστ σε πιο υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο και ενώ το αντίθετο συμβαίνει στους άνδρες. Όπως έδειξε η έρευνα, όταν η θερμοκρασία πέφτει στο δωμάτιο, οι άνδρες βελτιώνουν την απόδοσή τους. Κάτι που μπορεί να έχει σημασία αναφορικά με το πώς αποδίδουν οι μαθητές και φοιτητές ανάλογα με τη θερμοκρασία στην αίθουσα (αν ο χώρος είναι κρύος, αυτό θα έχει μεγαλύτερη επίπτωση στα κορίτσια από ό,τι στα αγόρια).

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) και του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών WZB του Βερολίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, πειραματίστηκαν με 24 ομάδες συνολικά 542 Γερμανών φοιτητών. Φοιτητές που κλήθηκαν να κάνουν μια σειρά από τεστ σε δωμάτια, όπου υπήρχε μια γκάμα θερμοκρασιών μεταξύ των 16,2 και 32,6 βαθμών Κελσίου.

Loading