Ονδούρα: Ο πρόεδρος υπόσχεται δουλειές στους πολίτες από το καραβάνι

Ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την κρίση που έχει ξεσπάσει, υποσχέθηκε ότι θα παράσχει δουλειά σε όλους τους μετανάστες, που σχημάτισαν το καραβάνι που κινείται με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

propoli

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ερνάντες περιέγραψε με λεπτομέρεια ένα σχέδιο ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων για «τη σίγουρη επιστροφή» των μεταναστών, οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα για να γλιτώσουν από τη βία και τη φτώχεια, το οποίο περιλαμβάνει επιδόματα, κατοικίες, γεωργικά προγράμματα, θέσεις εργασίας σε δημόσια εργοτάξια, πιστώσεις για μικροεπιχειρήσεις και χρηματοδότηση σπουδών.

«Αντιμετωπίζουμε μια ιστορική κατάσταση, η οποία απαιτεί να δράσουμε με υπευθυνότητα και υψηλό πατριωτικό αίσθημα, πρόκειται για ανθρώπινες ζωές».

Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες που θα επιστρέψουν προκειμένου να τους «δοθεί η εγγύηση ότι ο καθένας θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του», πρόσθεσε ο Ερνάντες, ο οποίος σημείωσε ότι μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια των εκκλησιών, των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.

Υπενθυμίζεται, ότι το καραβάνι προκάλεσε την οργή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεμήνυσε ότι σκοπεύει να ανακόψει την βοήθεια προς την χώρα.

Loading