Ουγγαρία: Απαλλάχθηκε η δημοσιογράφος που είχε κλωτσήσει μετανάστες

Τον γύρο του κόσμου είχαν κάνει το 2015, οι εικόνες που κατέγραψαν την ουγγρικής καταγωγής δημοσιογράφο Πέτρα Λάζλο να κλωτσά μετανάστες κατά την διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης και σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουγγαρίας απάλλαξε την Λάζλο από τις κατηγορίες ακυρώνοντας την προηγούμενη καταδίκη της από κατώτερα δικαστήρια.

propoli

Συγκεκριμένα το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τόσο το Πρωτοδικείο, όσο και το Εφετείο που έκριναν ένοχη τη δημοσιογράφο, δεν της απέδωσαν τη σωστή κατηγορία. Επίσης παραδέχθηκε ότι η Λάζλο κλώτσησε δύο ανθρώπους και προσπάθησε να κάνει το ίδιο και με έναν τρίτο, όμως εκτίμησε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο «μιας επίθεσης πολλών εκατοντάδων μεταναστών» στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις αστυνομικές αρχές.

Η διατάραξη εξάλλου είναι πταίσμα και ήδη παραγραφεί, γεγονός που σημαίνει ότι η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο και η Λάζλο απαλλάσσεται.

Όσο για τον Σύρο μετανάστη και τον γιο του που δέχτηκαν την κλωτσιά της δημοσιογράφου, ζουν πλέον στην Ισπανία έχοντας εξασφαλίσει άσυλο.

Θυμηθείτε το σχετικό βίντεο:

Loading