Ουτρέχτη: 3 νεκροί, 9 τραυματίες από επίθεση στο τραμ

Έναν 37χρονο Τούρκο αναζητούν οι αρχές για την αιματηρή επίθεση στην Ουτρέχτη, με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες. Η κατάσταση τριών εξ αυτών, μάλιστα, χαρακτηρίζεται σοβαρή.

propoli

Τον αριθμό των θυμάτων έκανε γνωστό η δημοτική αρχή της πόλης, την ώρα που η ολλανδική αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν τον Γκοκμάν Τανίς αν τον δουν και να καλέσουν απευθείας τις αρχές.

Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα μία φωτογραφία που μέσα από το τραμ.

Ανταλλαγές πυρών σε διάφορα σημεία στην Ουτρέχτη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (18/3) σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα και πιθανόν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

«Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε σημεία της Ουτρέχτης», δήλωσε ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας (NCTV), Πίτερ Γιάαπ Όλμπερσμπεργκ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, διευκρινίζοντας πως «βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας για να βρεθεί ο δράστης».

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», πρόσθεσε ο Όλμπερσμπεργκ.

Loading