Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών θα καταθέσει για την υπόθεση βίας του Μπεναλά

Ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης αναμένεται να καταθέσει τις προσεχείς ημέρες ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, για την υπόθεση βίας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται συνεργάτης του Γάλλου προέδρου, ο Αλεξάντρ Μπεναλά.

propoli

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πρόεδρο της Γιαέλ Μπρον-Πιβέ (LREM-προεδρική πλειοψηφία), ο Κολόμπ αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Νομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης, αύριο Δευτέρα στις 11 (ώρα Ελλάδας), ενώ η κατάθεσή του θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναμεταδοθεί.

Υπενθυμίζεται, πως ο συγκεκριμένος συνεργάτης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, έχει αναμειχθεί σε ένα σκάνδαλο βίας, καθώς πριν από μερικές ημέρες ήρθε ένα βίντεο στο φως της δημοσιότητας, το οποίο τον απεικονίζει να χτυπά διαδηλωτές την Πρωτομαγιά. Ο Μπεναλά, βρίσκεται υπό κράτηση, από χθες το πρωί, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στο διαμέρισμά του στο Παρίσι.

Υπό κράτηση όμως βρίσκονται και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι απέσπασαν υλικό βίντεο από κάμερες ασφαλείας στους δόμους της γαλλικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια το παρέδωσαν στον Μπεναλά.

Οι τρεις αυτοί αστυνομικοί τέθηκαν υπό κράτηση για «απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης» για την αφάλεια και «παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου», πρόσθεσε η εισαγγελία.

Σημειώνεται πως μόλις χθες, σύμφωνα με πηγές, κατέθεσε για την συγκεκριμένη υπόθεση και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γάλλου προέδρου, ονόματι Πατρίκ Στρζοντά.

Loading