Ο Καναδάς καταγγέλλει επίσης ότι έπεσε θύμα ρωσικής κυβερνοεπίθεσης

Η κυβέρνηση του Καναδά, κατήγγειλε νωρίτερα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιτόπινγκ (WADA), που εδρεύει στο Μόντρεαλ, έπεσε και αυτός θύμα κυβερνοεπίθεσης από την Ρωσία, μετά τον ΟΑΧΟ.

propoli

Νωρίτερα, Ολλανδία και Βρετανία, κατήγγειλαν ότι απέτρεψαν κυβερνοεπίθεση εναντίον του ΟΑΧΟ που εδρεύει στη Χάγη, για την οποία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι και ο Ολλανδός ομόλογός της Μαρκ Ρούτε, ευθύνεται η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU.

Τι καταγγέλλει η Οτάβα

Ο WADA και το καναδικό Κέντρο για την ηθική στον αθλητισμό έγιναν στόχος το 2016 και η κυβέρνηση του Καναδά εκτιμά ότι η GRU «ευθύνεται πολύ πιθανόν για αυτές τις ενέργειες» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Ο Καναδάς ενώνει τη φωνή του με εκείνες των συμμάχων του για να καταγγείλει μια σειρά κακόβουλων κυβερνο-επιχειρήσεων που διεξήγαγε ο ρωσικός στρατός» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ενώ ταυτόχρονα η Ολλανδία, η Αυστραλία, η Βρετανία, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ κατηγορούν επίσης τη Μόσχα για κυβερνοεπιθέσεις.

Το 2016, ο WADA, ένας ανεξάρτητος διεθνής οργανισμός, «αποκάλυψε ότι η ομάδα των κυβερνοπειρατών Fancy Bear /APT28 είχε δημοσιοποιήσει εμπιστευτικές πληροφορίες για αθλητές στον ιστότοπο του» εξηγεί η καναδική κυβέρνηση.

«Η ομάδα αυτή είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες καθώς χάκαρε το σύστημα διαχείρισης του WADA».

Την ίδια χρονιά, το καναδικό Κέντρο για την ηθική στον αθλητισμό «εκτέθηκε από ένα κακόβουλο λογισμικό που επέτρεψε την πρόσβαση χωρίς άδεια στο δίκτυο του Κέντρου» συνεχίζει το ΥΠΕΞ.

Και στις δύο περιπτώσεις, «η κυβέρνηση του Καναδά εκτιμά ότι η GRU είναι πολύ πιθανόν υπεύθυνη για αυτές τις ενέργειες».

Loading