Ο Μακρόν καταδίκασε τις «σκηνές πολέμου» με τα κίτρινα γιλέκα

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Μπενζαμέν Γκριβό, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τις «σκηνές πολέμου» που «σε ορισμένες περιπτώσεις» καταγράφηκαν αυτό το σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

propoli

Τα συγκεκριμένα, επεισόδια σημειώθηκαν ως επί το πλείστον, στην Λεωφόρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις επιπτώσεις αυτών των γεγονότων είτε στην Γαλλία είτε στο εξωτερικό, με σκηνές πολέμου, σε ορισμένες περιπτώσεις, που πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν στην Γαλλία και στο εξωτερικό», δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Είναι δύσκολο να εξηγηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ορισμένοι αιρετοί άρχοντες ή διαμορφωτές γνώμης μπορούν να έχουν οποιαδήποτε επιείκεια απέναντι στους καταστροφείς, υπενθυμίζω μειοψηφία, αλλά πάντως παρόντες», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Μακρόν.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι η κράτηση 28 προσώπων παρατάθηκε και 47 άνθρωποι προσήχθησαν ήδη στη δικαιοσύνη επί των 103 που προσήχθησαν κατά τα βίαια επεισόδια που συνόδευσαν την δεύτερη ημέρα κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» στη γαλλική πρωτεύουσα.

Loading