Ο Μακρόν «προσπαθεί» να ρίξει τους τόνους με τα κίτρινα γιλέκα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προσπάθησε νωρίτερα να χαμηλώσει τους τόνους, στην κοινωνική έκρηξη που έχει δημιουργηθεί μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας, Μπένζαμεν Γκριβό, ανακοίνωσε πως ο Μακρόν ζήτησε «από τις πολιτικές και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τους εργοδότες, να απευθύνουν μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία», ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τα «κίτρινα γιλέκα».

ο Γάλλος πρόεδρος «τόνισε το γεγονός ότι ορισμένοι σήμερα δεν έχουν παρά έναν και μοναδικό στόχο: να επιτεθούν στη Δημοκρατία», υπογράμμισε ο Γκριβό. Ο Μακρόν κατήγγειλε επίσης «την ένοχη σιωπή και τον οπορτουνισμό εκείνων που ακολουθούν τέτοιες συμπεριφορές».

«Στο πλαίσιο αυτό, έκανε έκκληση να κινητοποιηθούν όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Έκανε όμως επίσης έκκληση να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι πλευρές και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις, από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από την εργοδοσία, να απευθύνουν σαφή και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία και σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Loading