Ο Μαρκ Γκασόλ διασώζει μετανάστες στην Μεσόγειο

Παρά το γεγονός ότι είναι διάσημος και αστέρι του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ, ο Μαρκ Γκασόλ δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, όταν άνθρωποι κινδυνεύουν να πνιγούν στις θαλάσσιες περιοχές της Ευρώπης.

propoli

«Προβληματισμός, οργή και ανικανότητα. Είναι απίστευτο το πόσοι ευάλωτοι άνθρωποι έχουν αφεθεί να πεθάνουν στη θάλασσα». Με τις παραπάνω φράσεις που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο διάσημος μπασκετμπολίστας στέλνει το μήνυμά του σε όσους παλεύουν με τα κύματα και τις…κυβερνήσεις στη Μεσόγειο.

Το αστέρι του αθλητισμού και των Μέμφις Γκρίζλις αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε αποστολή με την ομάδα «Proactiva Open Arms» και στη φωτογραφία που ανάρτησε διακρίνεται να βοηθά μια γυναίκα που βρίσκεται σε λέμβο να μεταφερθεί σε σωστικό σκάφος.

Παράλληλα καλεί και τους συμπαίκτες του να λάβουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Σε δηλώσεις του στην El Pais ο Γκασόλ τονίζει: «Έχω δύο παιδιά. Τη Τζούλια και τον Λούκα. Θέλω να τους δώσω το παράδειγμα. Φαντάζομαι την αγωνία των γονιών που προσπαθούν να διασχίσουν με τα παιδιά τους τη Μεσόγειο από την Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Τι εκβιασμούς, δολοφονίες, απειλές δέχονται διακινδυνεύοντας τα πάντα για να φτάσουν σε μια χώρα όπου μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και με αξιοπρέπεια.

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε. Είναι πολύ διαφορετικό να ακούμε ή να διαβάζουμε ότι κάποιοι πνίγονται εδώ και εκεί στη Μεσόγειο. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να βλέπετε έναν άνθρωπο νεκρό στη θάλασσα που για μια οικογένεια ήταν το κέντρο του κόσμου».

Loading