Ο Ντουέρτε φιλά στο στόμα άγνωστη γυναίκα για να αποδείξει ότι δεν είναι μισογύνης (vd)

Περιοδεία στη Ν. Κορέα πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουέρτε προκαλώντας μάλιστα θύελλα αντιδράσεων για ένα φιλί που έδωσε στο στόμα σε μια γυναίκα από το ακροατήριό του.

propoli

Ο 73χρονος Ντουέρτε, οι επικριτές του οποίου τον χαρακτηρίζουν ως μισογύνη και τονίζουν ότι τα σχόλιά του είναι επικριτικά και υποτιμητικά προς τις γυναίκες, ζήτησε ένα φιλί ως «τέχνασμα» για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κατά την διάρκεια μιας συνάντησης στη Σεούλ.

Τα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο του Ντουέρτε στη σκηνή, καυτηρίασαν τη κίνησή του να ζητήσει από ένα άγνωστο μέλος του ακροατηρίου του να τον φιλήσει σε αντάλλαγμα ένα βιβλίο που έχει εκδώσει ο ίδιος.

Η γυναίκα, που παραδέχτηκε πως είναι παντρεμένη, εμφανίστηκε ενθουσιασμένη για να δει τον Ντουέρτε αυτοπροσώπως, συμφώνησε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Φιλιππίνων γύρισε προς το ακροατήριο και είπε: «Μην το παίρνετε στα σοβαρά. Είναι μόνο για πλάκα, ένα τέχνασμα».

Η κρατική υπηρεσία ειδήσεων των Φιλιππίνων εντόπισε την Μπέα Κιμ, τη γυναίκα που φιλήθηκε με τον Ντουέρτε και δημοσίευσε μια σύντομη συνέντευξη μαζί της στο Facebook.  «Δεν υπήρχε τίποτα το κακό σ’ αυτό» τόνισε. «Για μένα και γι’ αυτόν δεν σήμαινε τίποτα».

Εξαγρίωσε την Τσέλσι Κλίντον

Οι επικριτικές παρατηρήσεις για τον Ντουέρτε για τις γυναίκες περιλαμβάνουν πολυάριθμα ανέκδοτα για βιασμό τα οποία έχουν εξαγριώσει ακτιβιστές και ξένου, κυρίως την Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον. Αλλά κανένας δεν έχει υποτιμήσει την εσωτερική υποστήριξη του εξαιρετικού δημοφιλούς ηγέτη.

Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών στις Φιλιππίνες ανακοίνωσαν πρόσφατα μια online καμπάνια #BabaeAko (I am a Woman) για να στείλουν ένα μήνυμα στον Ντουέρτε για τις «σεξιστικές» δηλώσεις.

«Δεν χρειάζεται να φιλήσεις αυτή τη γυναίκα προκειμένου να διασκεδάσεις ανθρώπους» δήλωσε ο Γιομς Σαλβαδόρ, γενικός γραμματέας του κινήματος Gabriela Women’s Party.

«Το γεγονός ότι σκέφτηκε πως το φιλί στη γυναίκα θα διασκέδαζε τους ανθρώπους…αυτό από μόνο του είναι κάτι πραγματικά άρρωστο».

Η γερουσιαστής της αντιπολίτευσης Ρίσα Χοντιβέρος είπε, ότι αν και το φιλί ήταν συναινετικό, ήταν «μια σοβαρή κατάχρηση εξουσίας».

Loading