Ο Ρέντσο Πιάνο θα σχεδιάσει τη νέα γέφυρα στη Γένοβα

Ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας, Ρέντσο Πιάνο, αναμένεται να είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα σχεδιάσει την νέα γέφυρα στη Γένοβα, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 43 άτομα τον περασμένο Αύγουστο.

propoli

Η γέφυρα Μοράντι, ένα έργο της δεκαετίας του ’60, κατέρρευσε λόγω κακοτεχνιών και ελλιπούς συντήρησης.

Ο Πιάνο, 81 ετών, είχε καταθέσει την πρότασή του στον Σεπτέμβριο για την κατασκευή της νέας γέφυρας, και στάθηκε νικητής για το έργο προϋπολογισμού 202 εκατ. Ευρώ, έναντι στον άλλον διάσημο Ευρωπαίο αρχιτέκτονα, Σαντιάγκο Καλατράβα.

Το συμβόλαιο ανατέθηκε σε μια κοινοπραξία τριών ιταλικών κατασκευαστικών εταιρειών, των Salini Impregilo, Fincantieri και Italferr.

«Αυτή θα αντέξει χίλια χρόνια και θα κατασκευαστεί από ατσάλι. Θα έχει τα στοιχεία του σχεδίου μιας βάρκας, γιατί αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη Γένοβα», είχε δηλώσει τότε περιγράφοντας τη νέα γέφυρα ως μια εξορθολογισμένη, φωτεινή, λευκή κατασκευή.

Ο Πιάνο μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, το νέο δικαστικό Μέγαρο της γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο.

Loading