Ο Ρότζερ Γουότερς δίχασε το κοινό της Βραζιλίας (vd)

Ο Ρότζερ Γουότερς, συνεχίζει την περιοδεία του στην Λατινική Αμερική, η οποία έχει ως κεντρικό σύνθημα τη λέξη “Resist” (μεταφ. Αντισταθείτε) και κατά την διάρκεια των συναυλιών του δεν διστάζει να παίρνει θέση για πολιτικά ζητήματα, όποτε το κρίνει απαραίτητο.

propoli

Στο πλαίσιο αυτό κατά την χθεσινή συναυλία του στη Βραζιλία, ο πρώην μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος Pink Floyd αναφέρθηκε στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 28ης Οκτωβρίου ανάμεσα στον ακροδεξιό υποψήφιο, Ζαίχ Μπολσονάρο και τον ηγέτη του Κόμματος των Εργατών, Φερνάντο Χαντάντ.

Μάλιστα, ο γνωστός καλλιτέχνης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον πρώτο ως «νεοφασίστα» διχάζοντας ουσιαστικά το κοινό του, καθώς άλλοι τον αποδοκίμασαν ή αποχώρησαν κι άλλοι τον χειροκρότησαν.

«Γνωρίζω ότι έχετε πολύ σημαντικές εκλογές σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Επομένως κάποια στιγμή, πρέπει να αποφασίσετε ποιος θέλετε να είναι ο επόμενος πρόεδρός σας» είπε ο Γουότερς μπροστά στους 45.000 ακροατές του και πρόσθεσε: «το ξέρω ότι δεν μου πέφτει λόγος, πέραν του ότι σε γενικές γραμμές είμαι κατά της αναβίωσης του φασισμού σε όλον τον κόσμο. Και καθώς πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας με σεβασμό προς τον νόμο, θα προτιμούσα να μην με κυβερνά κάποιος που πιστεύει ότι η στρατιωτική δικτατορία είναι κάτι καλό. Θυμάμαι την κακή εποχή στη Λατινική Αμερική με τις στρατιωτικές δικτατορίες και ήταν φρικτὀ».

Επίσης σε άλλο σημείο της συναυλίας ο Γουότερς αναφέρθηκε κατά του Μπολσονάρο, προβάλλοντας σε βίντεο το όνομά του δίπλα σε αυτά των Τραμπ, Φάρατζ και Ορμπάν καθώς επίσης και της Μαρίν Λεπέν με την σημείωση ότι «ο νεοφασισμός βρίσκεται σε άνοδο».

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις αντιδράσεις του κοινού:

Loading