Ο Σαλβίνι «τα έβαλε» με τον πρόεδρο του φορέα Ασφαλίσεων για τη μετανάστευση

Την οργή του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ιταλικού Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Inps, Τίτο Μποέρι, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετανάστευσης που καλείται να αντιμετωπίσει η Ιταλία, σε συνάρτηση μάλιστα με το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

propoli

Κατά την ετήσια ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο Μποέρι αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της μετανάστευσης που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα την ιταλική κοινή γνώμη.

Σε αυτήν σημείωσε ότι «όταν μειώνεται η νόμιμη μετανάστευση αυξάνεται η παράτυπη και είναι πλέον σαφές ότι συμβαίνει και το ακριβώς αντίθετο».

Μάλιστα, ο Μποερί σημείωσε ότι «οι ανάγκες να καλυφθούν θέσεις εργασίας ικανοποιούνται από μετανάστες που έρχονται στην Ιταλία όχι με βάρκες, αλλά με αυτοκίνητα ή αεροπλάνα, δηλαδή με τουριστική βίζα, και στην συνέχεια παραμένουν στην χώρα και όταν η άδειά τους έχει λήξει», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι χάρη στα ένσημα που καταβάλλουν τόσο οι μετανάστες όσο και οι εργοδότες τους, βοηθούν το ιταλικό συνταξιοδοτικό σύστημα να παραμείνει βιώσιμο.

Τέλος μάλιστα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι πολίτες υποτιμούν το ποσοστό των Ιταλών άνω των εξήντα πέντε ετών, ενώ θεωρούν μεγαλύτερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, το ποσοστό των μεταναστών που ζουν στην χώρα».

Σαλβίνι: «Ζει στον Άρη;»

Τα λεγόμενα αυτά, όπως φάνηκε, εξόργισαν τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος του απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Το συνταξιοδοτικό και ο σχετικός νόμος κοστίζουν πολύ… Οι μετανάστες κάνουν δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Ιταλοί… Ο πρόεδρος του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων κάνει πολιτική, αγνοώντας ότι πολλοί Ιταλοί επιθυμούν να δουλέψουν. Ζει στον Άρη;», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του.

Loading