Ο στρατός της Μάλτας διέσωσε 100 ανθρώπους ανοιχτά της Μεσογείου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας, ανέφερε ότι σε επιχείρηση που πραγματοποίησε ανοιχτά της Μεσογείου, κατάφερε και διέσωσε συνολικά 100 ανθρώπους, ενώ ανέσυρε και δύο σορούς.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατός της Μάλτας ανέφερε ότι «πλεούμενο που βρισκόταν 68 ναυτικά μίλια (126 χιλιόμετρα) νότια της Μάλτας άρχισε να μπάζει νερά με άμεσο κίνδυνο να βυθιστεί. Εκατόν άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό. Το σκάφος μετέφερε επίσης δύο σορούς. Οι επιβαίνοντες έχουν διασωθεί».

Αναβρασμός στην Ιταλία σχετικά με την «υπόθεση Diciotti»

Από την άλλη πλευρά, αναστάτωση επικρατεί με το πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής το οποίο βρίσκεται για 6η συνεχόμενη ημέρα δεμένο στο λιμάνι της Κατάνια στη Σικελία αλλά δεν έχει άδεια να αποβιβάσει τους 177 ανθρώπους που περισυνέλεξε στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αρνείται να παραχωρήσει την σχετική άδεια εάν πρώτα δεν επιτευχθεί συμφωνία με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραλαβή των μεταναστών.

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο εξαπέλυσε επίθεση τη Δευτέρα εναντίον του Ιταλού υπουργού, σημειώνοντας πως στην Ιταλία η κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγοριών δεν μπορεί να διαρκέσει πέραν των 48 ωρών. Οποιαδήποτε κράτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με «απαγωγή».

«Το καλοκαίρι τελειώνει και οι ανοησίες του Σαβιάνο επανέρχονται. Σας έλειψε; Εμένα όχι», απάντησε στην σχετική κατηγορία ο Σαλβίνι μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Loading