Ο συριακός στρατός βομβάρδισε την Ντεράα – Η Ιορδανία έκλεισε τα σύνορα

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι ότι ο συριακός στρατός ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στα νοτιοδυτικά τμήματα της πόλης Ντεράα, με στόχο να ανακόψουν τον διάδρομο που συνδέει τα σύνορα της Ιορδανίας με τα ανταρτοκρατούμενα εδάφη της περιοχής.

propoli

Την πληροφορία για τους βομβαρδισμούς είχε επιβεβαιώσει από την πλευρά του και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ανέφερε ότι «ο στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση των προπαρασκευαστικών πυρών ενόψει της προώθησης των στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή».

Κλειστά τα σύνορα της Ιορδανίας για τους εκτοπισμένους

Από την πλευρά της η Ιορδανία, στην πληροφορία ότι περίπου 45.000 πρόσφυγες έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Συρία, με προορισμό την γειτονική Ιορδανία, προειδοποίησε ότι θα κρατήσει κλειστά τα σύνορά της, καλώντας ταυτόχρονα τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν τους Σύρους εκτοπισμένους που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς εντός του συριακού εδάφους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, με ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν εκτοπισμένοι» στα σύνορα των δύο χωρών.

Loading