Ο Τζον Μακέιν διακόπτει τη θεραπεία του για τον καρκίνο

Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μακέιν, αναμένεται να διακόψει την θεραπεία για τον επιθετικό καρκίνο από τον οποίο έχει προσβληθεί.

propoli

Η οικογένειά του, εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά αυτή του την απόφαση. «Ο Τζον ξεπέρασε τις προσδοκίες επιβίωσής του» ανέφερε η οικογένεια, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη της ασθένειας και η ηλικία του Μακέιν, είναι 81 ετών σήμερα, τον οδήγησαν στην απόφαση να διακόψει τη θεραπεία.

«Με τη συνήθη αποφασιστικότητά του, επέλεξε τώρα να διακόψει την ιατρική θεραπεία», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο γερουσιαστής της Πολιτείας της Αριζόνα, ο οποίος είναι και πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων εδώ και 35 χρόνια, είχε ανακοινώσει πέρσι ότι οι γιατροί διέγνωσαν τον καρκίνο τον Ιούλιο του 2017, ενώ τον Απρίλιο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για μια λοίμωξη στο έντερο.

Ο ίδιος έχει γίνει γνωστός μέσα από τις συγκρούσεις του με τον νυν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ο Μακέιν «δεν ήταν ήρωας πολέμου» επειδή κρατήθηκε αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ επί 5,5 χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα ότι του ίδιου «του αρέσουν οι άνθρωποι που δεν αιχμαλωτίστηκαν».

Loading