Ο Τζόνσον κάλεσε τη βρετανική βουλή να αλλάξει τη στρατηγική της για το Brexit

Σε ομιλία του σήμερα ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου,  ο Βρετανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, αναφέρθηκε στην διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  καλώντας το κοινοβούλιο να επανεξετάσει τη στρατηγική που ακολουθεί.

propoli

Υπενθυμίζεται, πως ο Τζόνσον, είχε παραιτηθεί από το υπουργικό του αξίωμα, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς, κατά την διάρκεια του οποίου, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, είχε παρουσιάσει το σχέδιό της για το Brexit, διαφωνώντας ανοιχτά με αυτό το τρόπο μαζί της.

Ο Τζόνσον, στη σημερινή του ομιλία, κάλεσε το κοινοβούλιο να επανεξετάσει τη στρατηγική εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, τονίζοντας παράλληλα πως είναι η τελευταία ευκαιρία να πράξει το σωστό.

«Δεν είναι πολύ αργά να σώσουμε το Brexit», δήλωσε κατά την ομιλία παραίτησής του. «Έχουμε χρόνο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, έχουμε αλλάξει πορεία μία φορά και μπορούμε να αλλάξουμε και πάλι».

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι αποτύχαμε να υποστηρίξουμε μια Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, σαν αυτή που παρουσιάστηκε (από την Μέι) στο Λάνκαστερ Χάουζ, δεν προσπαθήσαμε καν. Πρέπει τώρα να προσπαθήσουμε διότι δεν έχουμε άλλη ευκαιρία να το κάνουμε σωστά».

Loading