Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα μπορούσε να σταματήσει την έρευνα του Μιούλερ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του μετά την αμφίρροπη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, δήλωσε ότι θα μπορούσε να σταματήσει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

propoli

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει τόσο ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς, όσο και ότι είναι αθώος, ο εκκεντρικός μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα μπορούσε να σταματήσει η δικαστική έρευνα, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούσε.

Παράλληλα, αρνήθηκε να δώσει απάντηση για το μέλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και του υφυπουργού Ροντ Ρόζεσταϊν, ενώ εξήρε την δουλειά του υπουργού Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκι.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε την ελπίδα για συνεργασία με τους Δημοκρατικούς σε σειρά τομέων, όπως την υγεία και τις υποδοχές, όπου η επίτευξη συμβιβασμών είναι εφικτή.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε τον επόμενο χρόνο για να συνεχίσουμε να φέρουμε αποτελέσματα στον Αμερικανικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ειρωνεύτηκε τους Ρεπουμπλικάνους που απέφυγαν να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία μαζί του και οι οποίοι δεν εκλέχθηκαν, αναφερόμενος κατ’ όνομα στους υποψηφίους.

Loading