Ο Τραμπ καλεί τους μετανάστες να γυρίσουν πίσω

Επίθεση εναντίον των μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, εξαπέλυσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

propoli

Ο Τραμπ καλεί τους μετανάστες να «γυρίσουν στα σπίτια τους», λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ είναι ανέτοιμες για αυτή την εισβολή και δεν θα τη στηρίξουν».

«Οι μετανάστες προκαλούν εγκλήματα και μεγάλα προβλήματα στο Μεξικό. Γυρίστε στα σπίτια σας!», αναφέρει στο σχετικό tweet του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Επικαλείται, μάλιστα, δήλωση του δημάρχου της μεξικανικής πόλης Τιχουάνα, ο οποίος ανέφερε ότι η πόλη του είναι ανέτοιμη να χειριστεί τόσους πολλούς μετανάστες.

Νέο καραβάνι μεταναστών αναχώρησε από το Ελ Σαλβαδόρ για τις ΗΠΑ

Περίπου 200 μετανάστες σχημάτισαν ένα νέο καραβάνι στην κεντρική Αμερική, αυτή τη φορά στο Ελ Σαλβαδόρ, από όπου αναχώρησαν χθες με την ελπίδα να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να σωθούν από τους πολέμους των συμμοριών και την ενδημική φτώχεια, συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, του Σαν Σαλβαδόρ, και επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία για να μεταβούν στην πόλη Σονσονάτε.

Κατόπιν πέρασαν στην επικράτεια της Γουατεμάλας, από την οποία θέλουν να διέλθουν προς βορρά.

Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν πολλές οικογένειες με παιδιά.

Τη 13η Οκτωβρίου, χιλιάδες πολίτες της Ονδούρας σχημάτισαν ένα καραβάνι και αναχώρησαν από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι βρίσκονται πλέον στην Τιχουάνα, μια μεξικανική πόλη στα σύνορα· οι πιθανότητες να τους επιτραπεί να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια είναι ελάχιστες. Εκατοντάδες άλλοι μετανάστες, κυρίως από το Σαλβαδόρ, πήραν τον ίδιο δρόμο.

Loading