Πηγή φωτ: BBC

Ο 20χρονος Αλί Μπασάρ βίασε και σκότωσε την 14χρονη στη Γερμανία

Ένας Ιρακινός που έφυγε από τη Γερμανία μετά τη δολοφονία ενός έφηβου κοριτσιού, συνελήφθη στο Β. Ιράκ όπου και παραδέχτηκε την αποτρόπαια πράξη του.

propoli

Ο Αλί Μπασάρ, ένας 20χρονος που μαζί με την οικογένειά του αιτήθηκε άσυλο στη Γερμανία, αφαίρεσε τη ζωή της 14χρονης Σουζάνας Μαρία Φέλντμαν, η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη κοντά στην πόλη Βισμπάντεν τον περασμένο μήνα.

Η υπόθεση αυτή, έχει πλέον ανανεώσει στη χώρα τη συζήτηση σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική.

Η αστυνομία στην αυτόνομη κουρδική περιοχή όπου συνελήφθη ο Μπασάρ, κοντά στην πόλη Ντουχόκ, τονίζει ότι μπορεί να τον παραδώσει στις γερμανικές αρχές κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ το ενδεχόμενο της απέλασης από την χώρα αντιμετωπίζει πλέον ολόκληρη η οικογένεια του 20χρονου.

Να σημειωθεί ότι η εξαφάνιση της 14χρονης αναφέρθηκε στις 23/5, ενώ το σώμα της βρέθηκε σε μια δασώδη περιοχή κοντά σε ένα κέντρο για αιτούντες άσυλο όπου εκεί βρισκόταν και ο Μπασάρ με την οικογένειά του. Βρέθηκε στραγγαλισμένη έχοντας δεχθεί και σεξουαλική επίθεση.

Επικρίσεις στη Μέρκελ για την πολιτική της

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικρίθηκε ευρέως για την απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας κατά την διάρκεια της κρίσης των προσφύγων στην Ευρώπη το 2015, γεγονός που οδήγησε στη χώρα περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες.

Η αντίδρασή της αυτή προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση που βοήθησε το ακροδεξιό κόμμα να μπει στη βουλή κατά τις περσινές εκλογές, με το αντι-μεταναστευτικό AfD.

Πηγή: BBC

Loading