Πακιστάν: Συνολικά 128 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε προεκλογική συγκέντρωση

Συνολικά δύο επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα σε πόλεις στο Πακιστάν, που όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης σχετίζονται με τις πακιστανικές εκλογές που αναμένονται να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουλίου.

propoli

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στη βόρεια πόλη Μπανού στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ακράμ Καν Ντουράνι, από το κόμμα ΜΜΑ, όταν εξερράγη βόμβα η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Λίγο αργότερα όμως σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στην πόλη Μαστούνγκ, σε απόσταση 40 χλμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας, την Κουέτα στα νοτιοδυτικά της χώρας. Στο σημείο πραγματοποιούνταν προεκλογική συγκέντρωση του Σιράι Ραϊσάνι, υποψηφίου του κόμματος BAP για την συνέλευση της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

Το πρακτορείο Reuters, έκανε λόγω για έκρηξη καμικάζι, ενώ φιλοξένησε και δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, ονόματι Αγά Ουμάρ Μπουνγκαλζαΐ, ο οποίος δήλωσε πως από την έκρηξη σκοτώθηκαν 128 άτομα, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο υποψήφιος Ραϊσάνι ο οποίος «υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στην Κουέτα», γεγονός που επιβεβαίωσε και η οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Μπουνγκαλζαΐ, έκανε λόγο για πολιτική δολοφονία καθώς σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της επίθεσης ήταν ο ίδιος ο Ραϊσάνι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Loading