Παλαιστίνιος αξιωματούχος διέψευσε τον Τραμπ για λύση δύο κρατών

Σε δηλώσεις του, Παλαιστίνιος αξιωματούχος, διέψευσε τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της λύσης σύστασης δύο κρατών στην Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της αμερικανικές ηγεσίες είναι αντίθετες με αυτές τις δηλώσεις.

propoli

«Οι προτάσεις τους (των Αμερικανών) έρχονται σε αντίθεση με τις ενέργειές τους και οι ενέργειές τους ξεκάθαρα καταστρέφουν κάθε πιθανότητα μιας λύσης των δύο Κρατών» σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χοσάμ Ζομλότ, ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των Παλαιστινίων στην Ουάσιγκτον, το κλείσιμο της οποίας διέταξε πρόσφατα η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, φέρνοντας ως παράδειγμα ορισμένες από τις ενέργειες των ΗΠΑ, στο ζήτημα της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης, όπως το κλείσιμο της διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον, τις περικοπές στη βοήθεια και την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει δεσμευτεί στην ειρήνη.

«Κάθε ενέργεια του προέδρου Τραμπ βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση της λύσης των δύο Κρατών» υπογράμμισε.

Τέλος, τόνισε ότι οι αμερικανικές προτάσεις δεν επαρκούν για να συσταθεί εκ νέου το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση των διαφορών.

Loading