«Πιθανό να γίνει τετ-α-τετ η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν» σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Σε σημερινές του δηλώσεις από την ρωσική πρωτεύουσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου και του Αμερικανού προέδρου να πραγματοποιηθεί τετ-α-τετ, δίχως τη παρουσία συμβούλων των δύο πλευρών.

propoli

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε ανακοινωθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Παράλληλα, ο Τραμπ σε δημόσιες δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό, επιμένει ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί δίχως τη παρουσία τόσο συμβούλων όσο και δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο, ο Ρώσος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι «πράγματι, δεν αποκλείουμε ότι, εάν επιβεβαιωθεί μια προκαταρκτική συμφωνία, μια προκαταρκτική κατανόηση, οι δύο πρόεδροι στην αρχή θα έχουν μία τετ-α-τετ συνάντηση» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς προσεγγίζει το Κρεμλίνο μία τέτοια τακτική, ο Πεσκόφ απάντησε ότι ο Πούτιν «αισθάνεται άνετα με οποιονδήποτε τρόπο αισθάνονται άνετα και οι συνομιλητές του».

Loading