«Πολιτικό παιχνίδι» χαρακτήρισε ο Κόρμπιν την ομιλία της Μέι για το Brexit

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώθηκε στο Στρασβούργο.

propoli

Η Μέι κάλεσε την Ένωση να επαναδιατυπώσει τις προτάσεις της καθώς η ίδια δεν φαίνεται να συμφωνεί με τη λύση της ΕΕ στο ζήτημα των συνόρων ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας , προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει σε μια πιθανή διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου, κορυφώνοντας την ομιλία της με την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει πλέον σε αδιέξοδο.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, του κόμματων της αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε την Βρετανίδα πρωθυπουργό να τελειώνει με τα πολιτικά παιχνίδια.

«Τα πολιτικά παιχνίδια τόσο από την ΕΕ όσο και από την κυβέρνησή μας πρέπει να τελειώσουν επειδή η μη συμφωνία δεν είναι επιλογή», ανέφερε σε μια δήλωση ο Κόρμπιν.

«Η διαπραγματευτική στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit ήταν μια καταστροφή. Οι Τόρις έχουν περάσει περισσότερο χρόνο διαφωνώντας μεταξύ τους παρά διαπραγματευόμενοι με την ΕΕ».

Λακωνική όμως φαίνεται πως ήταν η απάντηση και του γραφείου του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σε σχέση με τις δηλώσεις Μέι, καθώς αρνήθηκε να προβεί σε κάποιον σχολιασμό σχετικά με το ζήτημα.

«Ουδέν σχόλιο» απάντησε αξιωματούχος του Ελιζέ στο Reuters ερωτηθείς σχετικά με τις ανακοινώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Loading