Πορεία κατά του Τραμπ στις Βρυξέλλες – «Θέλουμε ειρήνη, όχι πόλεμο»

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν σήμερα στην βελγική πρωτεύουσα ενάντια στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μόλις λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες.

propoli

Τα κύρια συνθήματα που επικρατούσαν στην πορεία κατά του Τραμπ αφορούσαν το ζήτημα της μονομερούς ακύρωσης της συμφωνίας για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος στο Ιράν. «Θέλουμε ειρήνη, όχι πόλεμο», «όχι πόλεμο με το Ιράν», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που ξεχώρισαν στα πλακάτ των διαδηλωτών.

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση δόθηκε από την πλατφόρμα οργανώσεων με την ονομασία «Trump Not Welcome» (μτφ Ο Τραμπ δεν είναι ευπρόσδεκτος). Τα μέλη της, διαμαρτύρονται κυρίως μεταξύ άλλων για την πιθανή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών την οποία καλεί να πράξουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ ο Τραμπ.

«Καταδικάζουμε την έκκλησή του (την οποία απηύθυνε στους Ευρωπαίους του συμμάχους στο ΝΑΤΟ) για περισσότερες επενδύσεις στις αμυντικές δαπάνες και νιώθουμε αγανάκτηση για την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική του που συμβολίζεται από τα έγκλειστα παιδιά», δήλωσαν στα βελγικά μέσα ενημέρωσης ορισμένοι από τους  διοργανωτές.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του, αναμένεται να επισκεφθεί την βελγική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στην οποία ο Τραμπ αναμένεται να τονίσει και πάλι προς του Ευρωπαίους ομολόγους του, τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Loading