Προσλήψεις πιλότων με μισθό 9.000 ευρώ το μήνα προκήρυξε η Αeroflot

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Αeroflot, εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι σκοπεύει να καλύψει το κενό της έλλειψης των πιλότων, κάνοντας προσλήψεις και μετεκπαιδεύοντας πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

propoli

Σύμφωνα με την προκήρυξη την οποία εξέδωσε στον ιστότοπό της, η εταιρεία, σκοπεύει να μετεκπαιδεύσει του πιλότους που το επιθυμούν σε αεροσκάφη τύπου Airbus А320, Boeing 737 και Sukhoi Superjet-100 (SSJ-100).

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι σκοπεύει να προσλάβει κυβερνήτες και συγκυβερνήτες αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας που έχουν εργασθεί στη χώρα, καθώς και ξένους πιλότους, με την προϋπόθεση να έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον 3.000 ώρες πτήσης. Ο μηνιαίος μισθός των κυβερνητών, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, θα φθάνει έως και τα 650.000 ρούβλια (περίπου 9.000 ευρώ).

Αιτία της συγκεκριμένης κίνησης της εταιρείας, αποτελεί η έλλειψη πιλότων. Η συγκεκριμένη εταιρεία, στο παρελθόν, δια στόματος του διευθυντή της, Βιτάλι Σαβέλεφ, είχε δηλώσει ότι «οι πιλότοι φεύγουν μαζικά για την Ασία και την Κίνα όπου οι μισθοί είναι μιάμιση ή δύο φορές μεγαλύτεροι απ’ ότι στην Ρωσία».

Ο Σαβέλεφ είχε επισημάνει ταυτόχρονα ότι από τον όμιλο της Aeroflot (στον οποίο ανήκουν οι εταιρείες Αeroflot, Rossia, Pobeda και Aurora) έχουν φύγει περίπου 150 πιλότοι, περίπου 20 απολύθηκαν και περίπου 120 έφυγαν από την θυγατρική της Aeroflot, την Rossia.

Loading