Πρόθυμος να βοηθήσει ο πάπας στη Βενεζουέλα

Την πρόθεση του να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Βενεζουέλα, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι αυτό θα ζητηθεί και από τις δύο πλευρές αφού πρώτα προσπαθήσουν μεταξύ τους να κάνουν κάποια θετικά βήματα, εξέφρασε σήμερα, ο πάπας – Φραγκίσκος.

propoli

Κατά την διάρκεια της πτήσης επιστροφής του ποντίφικα από το Αμπού Ντάμπι όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιώντας επίσκεψη, ο τελευταίος μίλησε στους δημοσιογράφους και επιβεβαίωσε ότι πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο του έστειλε επιστολή, την οποία όμως -όπως τόνισε ο ίδιος – δεν την έχει διαβάσει ακόμη.

Στο πλαίσιο αυτό, απαντώντας σε ερώτηση για μπορεί να υπάρξει μια απευθείας προσπάθεια διαμεσολάβησης από το Βατικανό σημείωσε ότι «θα διαβάσω την επιστολή και θα δω τι μπορεί να γίνει, αλλά αρχική προϋπόθεση είναι, οι δύο πλευρές να ζητήσουν τη διαμεσολάβηση. Είμαστε πρόθυμοι» τόνισε ο πάπας.

Επίσης σημείωσε ότι μια επίσημη μεσολάβηση θα πρέπει να θεωρηθεί ως το τελευταίο βήμα στη διπλωματία, όποτε κάποια προκαταρκτικά βήματα πρέπει να γίνουν από το Βατικανό και άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας για να καταλήξει ότι «θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τη μία πλευρά κοντά στην άλλη προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διαλόγου».

Loading