Τουλάχιστον 18 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη Κίνα

Τουλάχιστον 18 φέρεται να είναι οι νεκροί από πυρκαγιά η οποία ξέσπασε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σε ξενοδοχείο στη πόλη Χαρμπίν της βορειοανατολικής Κίνας, που αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες.

propoli

Την πληροφορία μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο Beilogn Hot Spring, στην περιοχή Ριζόρτ Άιλαντ, όπου βρίσκονται διάφορα θέρετρα του Χαρμπίν. Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της πόλης ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν αλλά δεν είχε πληροφορίες για τυχόν ύπαρξη τραυματιών.

Η πυρκαγιά στο τετραώροφο κτίριο ξεκίνησε γύρω στις 4.30 το πρωί και κατασβέστηκε περίπου τρεισήμισι ώρες αργότερα, από μια δύναμη 105 πυροσβεστών με 30 οχήματα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV 16 άνθρωποι διασώθηκαν και άλλοι 19 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι περισσότεροι φέρουν εγκαύματα ή εισέπνευσαν τοξικούς καπνούς.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πυρκαγιά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στη χώρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Loading