Ρωσική προειδοποίηση: Οι Σύροι αντάρτες ετοιμάζουν επίθεση με χημικά

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, προειδοποίησε σήμερα ότι οι αντάρτες της Συρίας, θα πραγματοποιήσουν νέα χημική επίθεση σε συριακό έδαφος, προκειμένου στην συνέχεια να βρει αφορμή η διεθνής συμμαχία υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά συριακών κρατικών εγκαταστάσεων.

propoli

Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ονόματι Ίγκορ Κανασένκοφ.

Τι ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ο Κανασένκοφ ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουμε επιβεβαιώσει από τρεις ανεξάρτητες πηγές στην Συρία, η διοίκηση του λεγόμενου ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’ με την συνδρομή στρατιωτικών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων , ετοιμάζει μια σοβαρή προβοκάτσια με χρήση δηλητηριωδών ουσιών στην επαρχία Ντείρ ελ Ζορ».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου, σημείωσε ότι τέτοιου είδους ενέργειες που έχουν σκοπό να πλήξουν την σταθερότητα της περιοχής είναι ανεπίτρεπτες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την ονομασία «Λευκά Κράνη» είχε καταγγείλει ότι στις 7 Απριλίου είχε πραγματοποιηθεί επίθεση με χημικά από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις στην πόλη Ντούμα. Στην συνέχεια, δύο μέρες αργότερα, εμπειρογνώμονες από την Ρωσία πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους, χωρίς ωστόσο να διαπιστώσουν κάτι το επιλήψιμο. Παρόλα αυτά, στις 14 Απριλίου οι ΗΠΑ , η Βρετανία και η Γαλλία έβαλαν κατά συριακών κρατικών εγκαταστάσεων, όπου, όπως ισχυρίσθηκαν, τα συγκεκριμένα κτήρια χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή χημικών όπλων.

Loading