Φωτογραφία Αρχείου

Στους 2.045 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία

Συνεχίζει να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι που προκλήθηκε στην Ινδονησία, καθώς από τις έρευνες που πραγματοποιούνται από τις αρχές ανασύρονται περισσότεροι σοροί από τα συντρίμμια.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των θυμάτων αγγίζει μέχρι αυτή την ώρα τους 2.045, τα περισσότερα εκ των οποίων, εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, στο Παλού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

«Η σφοδρότερα πληγείσα περιοχή είναι το Παλού, όπου οι καταστροφές προκλήθηκαν από το τσουνάμι», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Πούρβο Νουγκρόχο δήλωσε ότι 2.549 τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 8.130 ελαφρύτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, 5.000 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι σε δύο οικιστικά συγκροτήματα.

Συνολικά 74.044 άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγια σε 112 κέντρα εκκένωσης στην επαρχία και 8.731 άτομα εκτός της επαρχίας.

Ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι κατέστρεψαν συνολικά 67.310 σπίτια στο Παλού και τις παρακείμενες επαρχίες, δήλωσε ο Σουτόπο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις με χαμηλό εστιακό βάθος, μεγέθους 6, 7,4 και 6,1 βαθμών, που προκάλεσαν τσουνάμι ύψους έως 3 μέτρων, έπληξαν την επαρχία στις 28 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές.

Loading