Σε Αθήνα και Σκόπια την επόμενη εβδομάδα ο Χ. Μάας

Σε Αθήνα και Σκόπια αναμένεται να ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, στα πλαίσια της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

propoli

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η εκπρόσωπός του, Μαρία Άντεμπαρ, ο Μάας στις 17/9 θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι όπου θα έχει πολιτικές επαφές και θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στη σύνοδο κορυφής της «Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών».

Μία μέρα μετά ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα βρεθεί στα Σκόπια και την Τετάρτη (19/9) θα μεταβεί στα Τίρανα.  «Και στις δύο χώρες το θέμα θα είναι πρωτίστως η διαδικασία μεταρρυθμίσεων και η περαιτέρω πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα Σκόπια πολύ κεντρικό θέμα θα είναι και οι συνομιλίες για την ιστορική συμφωνία στη διαμάχη για την ονομασία μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας» τόνισε συγκεκριμένα, η Μ. Άντεμπαρ, θυμίζοντας ότι στις 30/9 θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην πΓΔΜ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της περιοδείας του, ο Μάας θα βρεθεί και στην Αθήνα, όπου θα συζητηθούν διμερή θέματα καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή πολιτική.

Loading