Σε θάνατο καταδικάστηκαν δύο δράστες που βίασαν 8χρονη στην Ινδία

Σε θάνατο καταδικάστηκαν στην Ινδία, δύο άνδρες ηλικίας 20 και 24 ετών, οι οποίοι προέβησαν σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς βίασαν και στην συνέχεια προσπάθησαν να σκοτώσουν μια 8χρονη στην κεντρική Ινδία.

propoli

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μια από τις πρώτες του είδους της, έπειτα από την ψήφιση ενός νέου νόμου στην χώρα, που επιτρέπει την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης δικαστικών αποφάσεων για υποθέσεις βιασμού ανηλίκων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δύο δράστες περίμεναν το ανήλικο θύμα τους μπροστά από το σχολείο της στη περιοχή Μαντσούρ, στην πολιτεία Μαντία Πραντές (κεντρική Ινδία), απ’ όπου επρόκειτο να την παραλάβει ο πατέρας της. Οδήγησαν το παιδί σε μια απομονωμένη περιοχή, τη βίασαν και της έκοψαν τον λαιμό, αφήνοντάς την να πεθάνει. Η 8χρονη επέζησε χάρη στη σωτήρια επέμβαση των κατοίκων που τη μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στην Ινδία, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στους βιαστές».

Loading