Σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ

Η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ από σήμερα 27 Αυγούστου τις κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία σχετικά με την υπόθεση επίθεσης με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ επί βρετανικού εδάφους.

propoli

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μέσω Ομοσπονδιακού Μητρώου, έναν κατάλογο στον οποίον καταγράφονται οι πράξεις και οι κανονισμοί των κυβερνητικών υπηρεσιών, ενώ με την εγγραφή των κυρώσεων σε αυτών τον κατάλογο τίθενται και επισήμως σε ισχύ οι κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις που επέβαλλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ρωσίας, είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας της φερόμενης από ρωσικής πλευράς επίθεση με Νόβιτσοκ εναντίον ενός πρώην Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Ιουλίας.

Τα σχέδια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να θέσει τέλος στην ξένη βοήθεια και σε ορισμένες πωλήσεις όπλων και χρηματοδοτήσεις στη Ρωσία, καθώς και η άρνηση της χορήγησης πιστώσεων στη χώρα και η απαγόρευση της εξαγωγής ευαίσθητων για την ασφάλεια αγαθών και τεχνολογίας θα δημοσιευθεί επισήμως στις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με την κοινοποίηση. Με τη δημοσίευσή τους οι κυρώσεις θα τεθούν επίσημα σε ισχύ.

Loading