«Η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοικτή σε ξένες άμεσες επενδύσεις»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, η Γερμανία είναι ανοιχτή στις ξένες άμεσες επενδύσεις, παρά την κίνηση «ματ» της γερμανικής κυβέρνησης να εμποδίσει την εξαγορά από την κινεζική State Grid ποσοστού 20% στον διαχειριστή δικτύου υψηλής τάσης 50Hertz.

propoli

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο, η Γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, ανέφερε σχετικά με αυτή το γερμανικό μπλόκο, πως η κυβέρνηση έχει ευθύνη να διασφαλίσει την αξιόπιστη παροχή ενέργειας.

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοικτή σε ξένες άμεσες επενδύσεις», δήλωσε η Ντέμερ. «Παράλληλα η κυβέρνηση έχει, για πολιτικούς λόγους, μεγάλο συμφέρον στο να προστατεύει κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές. Οι πολίτες και η οικονομία απαιτούν αξιόπιστη παροχή ενέργειας».

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας Τάνια Αλεμάνι δήλωσε ότι παρόλο που το ποσοστό 20% που επεδίωκε να αποκτήσει η Κίνα είναι χαμηλότερο από το όριο του 25%, όριο το οποίο η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε έρευνα ξένων, μη ευρωπαϊκών επενδύσεων, το αρμόδιο υπουργείο «εξετάζει πώς μπορούμε να προστατεύσουμε περαιτέρω τις κρίσιμης σημασίας υποδομές».

Loading