Η «φανταστική» ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ (vd)

Με μία θερμή χειραψία που διήρκησε δώδεκα δευτερόλεπτα και ένα τετ α τετ 41 λεπτών σφραγίστηκε η ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

propoli

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο ξενοδοχείο «Capella» στο νησί Σεντόζα της Σιγκαπούρης, με σκοπό της συνόδου κορυφής την καταρχήν συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με αντάλλαγμα την άρση μετά το πέρας της διαδικασίας των οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων που επιβάλλονται σε βάρος της Πιονγιάνγκ.

Η συνάντησή τους αποκτάει τον χαρακτήρα της ιστορικής, μιας και είναι η πρώτη ανάμεσα σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ και έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας και βάδισαν από αντίθετες κατευθύνσεις για να βρεθούν πάνω στο κόκκινο χαλί, με φόντο τις σημαίες των χωρών τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μάλιστα ήταν αυτός που έσπευσε να «σπάσει» την αμηχανία της στιγμής, μιας και έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη του βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Ήταν μία φανταστική συνάντηση»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πώς «ήταν στα αλήθεια μία φανταστική συνάντηση, η οποία εκτυλίχθηκε καλύτερα από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Θα πάμε τώρα να υπογράψουμε μία συμφωνία» πρόσθεσε στο τέλος των δηλώσεών του, δίχως ωστόσο να διευκρινίσει το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου.

«Θα νομίζουν ότι είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας»

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε στις δηλώσεις του ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος. «Πετώντας» και μία εκπληκτική ατάκα, τονίζοντας ότι πολλοί πιστεύουν ότι η σημερινή συνάντηση είναι αποτέλεσμα ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε. Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος. Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα. Αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πιστεύουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η σημερινή μας συνάντηση είναι ένα πρελούδιο για την ειρήνη».

Loading