Σκάνδαλο βαραίνει συνεργάτη του Βραζιλιάνου ακροδεξιού υποψηφίου

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S.Paulo, με δημοσίευμά της, καταγγέλλει ότι ο Πάουλου Γκουέδες, ο κύριος σύμβουλος οικονομικής πολιτικής του προεδρικού ακροδεξιού υποψηφίου Ζαϊχ Μπολσονάρου, είναι αντικείμενο έρευνας για σκάνδαλο.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκουέδες ερευνάται από Βραζιλιάνους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς ως ύποπτος συμμετοχής σε μια απάτη που συνδέεται με τα ταμεία συντάξεων μεγάλων κρατικών εταιριών.

Επικαλούμενη δικαστικά έγγραφα, η εφημερίδα μετέδωσε ότι ο συνεργάτης του ακροδεξιού υποψηφίου φέρεται να συνεργάστηκε με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη που έχουν ισχυρούς δεσμούς με το αριστερό Κόμμα των Εργαζομένων, ο υποψήφιος του οποίου Φερνάντου Αντάτζι είναι ο αντίπαλος του Μπολσονάρου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, η φερόμενη απάτη έλαβε χώρα στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleo Brasileiro SA, στην Banco do Brasil, στην κρατική τράπεζα Caixa Economica Federal και στην ταχυδρομική υπηρεσία.

Σημειώνεται, πως ο Μπολσονάρου, θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας, καθώς βγήκε πρώτος με ποσοστό άνω του 10% διαφορά στον πρώτο γύρο των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής.

Loading