INTIME

Σκόπια: Ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το «Βόρεια Μακεδονία»

Για το νέο όνομα της χώρας τους, το «Βόρεια Μακεδονία», ενημέρωσαν επισήμως τα Σκόπια τον ΟΗΕ. Η ηγεσία της γειτονικής χώρας προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αφότου τέθηκε την Τρίτη (12/2) σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών και όσα αυτή προβλέπει.

propoli

«Οι δύο χώρες έστειλαν το βράδυ μια επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ (Αντόνιο Γκουτέρες), με την οποία τον ενημέρωσαν για την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της συμφωνίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρηματικές διακοινώσεις θα σταλούν «πολύ προσεχώς» στη γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στις χώρες – μέλη του και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για να τους ενημερώσουν,.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων άλλαξε το όνομα της χώρας στον επίσημο ιστότοπό της, όπου διαβάζει πλέον κανείς «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Τρέχουν» να αλλάξουν πινακίδες και επιγραφές τα Σκόπια

Την ίδια ώρα, στη γειτονική χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών πινακίδων και επιγραφών στους δρόμους.

Η μετονομασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών ημερών, ενώ σε επτά ημέρες θα πρέπει να έχουν εκδοθεί και τα νέα σήματα.

Σε τρεις εβδομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές εντός και εκτός της χώρας, ενώ για τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας, με NMK αντί του MK, υπάρχει χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών.

Loading