Σλοβενία: Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι νέοι

Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τους Νέους η σημερινή και η εφημερίδα της Σλοβενίας «Delo» (Ντέλο), στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως οι νέοι στη χώρα είναι πιο ικανοποιημένοι σήμερα από ό,τι παλαιότερα, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα για μια δυσαρεστημένη νεολαία.

propoli

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι νέοι σήμερα είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους από τους μεσήλικες ή τους ηλικιωμένους», αναφέρει το σχετικό άρθρο, βάσει του οποίου, σε μία κλίμακα από 0 έως 10, οι νέοι (ηλικίας 16-25 ετών) έχουν επιλέξει το 8 για να περιγράψουν τα συναισθήματά τους κατά μέσο όρο, ενώ άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω το 7.

«Τα στοιχεία από το 2012 μέχρι το 2018 δείχνουν ότι το επίπεδο ικανοποίησης των νέων αυθήθηκε και κορυφώθηκε πέρυσι. Οι άνθρωποι γενικά φαίνεται να είναι πιο ικανοποιημένοι από πριν», τονίζεται στο δημοσίευμα της σλοβενικής εφημερίδας.

Επισημαίνεται, δε, ότι υπάρχουν σήμερα περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους και σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρόνια της ευημερίας δεν διαρκούν για πάντα.
Ο.Κ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading