Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Πιθανή η επιβολή δασμών στα αμερικανικά αυτοκίνητα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα επί ρωσικού εδάφους, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Μαξίμ Ορέσκιν, έπειτα από σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στα αμερικανικά αυτοκίνητα, ως αντίποινα στου δασμούς των ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο.

propoli

Ο υπουργός της ρωσικής Οικονομίας, κατά το παρελθόν, είχε αναφέρει ότι η απάντηση της Μόσχας στην Ουάσινγκτον σχετικά με τους δασμούς, δεν πρόκειται να αφορά μόνο τα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, όμοια των οποίων διατίθενται και στην ρωσική αγορά, αλλά σε μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων.

Η λίστα, των προϊόντων αυτών, δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι αυτή την ώρα, ωστόσο το συνολικό κόστος των ρωσικών αντίμετρων αναμένεται να αγγίξει τα 93 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό, είναι εμφανώς λιγότερο από αυτό με το οποίο θα μπορούσε να κοστολογήσει η Μόσχα τα αντίμετρά της, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που εδρεύει στην Γενεύη, η Ρωσία θα μπορούσε να επιβάλλει αντίμετρα ύψους 538 εκατομμυρίων δολαρίων.

Loading