Κάιρο: Έκρηξη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ – Οι αρχές συνέλαβαν άτομο

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μετέδωσε πριν από λίγη ώρα, πως οι αιγυπτιακές αρχές πέρασαν χειροπέδες σε ένα άτομο το οποίο φέρεται να πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο.

propoli

Το πρακτορείο επικαλείται τρεις διαφορετικές πηγές οι οποίες επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, ενώ προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο θύμα από αυτό το περιστατικό.

Μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε τον ήχο μιας έκρηξης και στη συνέχεια είδε έναν άνδρα με ένα σακίδιο πλάτης που είχε πιάσει φωτιά κοντά στο ξενοδοχείο Σεμίραμις, στον δρόμο απέναντι από τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν στη συνέχεια τον άνδρα στο έδαφος και η φωτιά κατασβέστηκε, ανέφερε η μάρτυρας.

Η περιοχή αποκλείστηκε νωρίτερα από τις δυνάμεις ασφαλείας λίγο μετά το συμβάν ενώ αμέσως μετά υπήρχε ασυνήθιστα ισχυρή αστυνομική παρουσία, με δεκάδες αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, δήλωσαν οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Από την πλευρά της, η  πρεσβεία ανέφερε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, ότι έχει λάβει ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό ενώ συνέστησε στον κόσμο για λόγους ασφαλείας να αποφεύγει την περιοχή.

Loading