Επίσκεψη του Αυστριακού καγκελάριου Κουρτς στην Ρωσία τον Οκτώβριο

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο σύμβουλος τους Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, ανακοίνωσε ότι ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία στις 3 Οκτωβρίου.

propoli

Την είδηση ωστόσο είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι Κουρτς και Πούτιν θα συναντηθούν στην Αγία Πετρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά Πούτιν και Κουρτς είχαν συναντηθεί τον Αύγουστο, όταν ο Ρώσος πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Αυστρία για να παραστεί στο γάμο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ και του Αυστριακού επιχειρηματία Βόλφανγκ Μάιλινγκερ. Μετά την γαμήλια τελετή ο πρόεδρος Πούτιν είχε μια σύντομη συνομιλία με τον καγκελάριο Κούρτς στο αεροδρόμιο του Γκράτς.

Τον Ιούνιο Πούτιν και Κουρτς είχαν συνομιλίες στη Βιέννη, κατά την διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην αυστριακή πρωτεύουσα, που πραγματοποίησε με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την έναρξη πώλησης ρωσικού φυσικού αερίου στην Αυστρία.

Loading