«Λουκέτο» στην είσοδο της Απαγορευμένη Πόλης στην Τιεν Αν Μεν

Προσωρινό λουκέτο θα μπει στην είσοδο ενός από τα διασημότερα αξιοθέατα παγκοσμίως, αυτό της Απαγορευμένης Πόλης που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της κινεζικής πρωτεύουσας, Τιέν Αν Μεν.

propoli

Σύμφωνα με τις αρχές, ο λόγος για τον οποίον αναμένεται να απαγορευτεί η είσοδος, είναι καθαρά τυπικός, προκειμένου να αντικατασταθούν ορισμένες υλικές ζημιές που έχει προκαλέσει η φθορά του χρόνου, όπως υγρασία, ξεφλούδισμα στα χρώματα των τοίχων και γενικά φθορές.

Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα και πολυφωτογραφημένα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου το οποίο επισκέπτεται χιλιάδες κόσμου ετησίως. Σύμφωνα με το σχέδιο εργασιών για την συντήρηση του μνημείου, η κεντρική είσοδος θα ανοίξει εκ νέου στα τέλη Απριλίου του 2019, ενώ οι εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να ολοκληρωθούν τελικά στα τέλη του προσεχούς Μαΐου.

Σημειώνεται η πλατεία Τιεν Αν Μεν που βρίσκεται στην καρδιά του Πεκίνου, έχει συνδεθεί με ορισμένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης κινεζικής ιστορίας. Το συνολικό εμβαδόν της πλατείας υπολογίζεται ότι αγγίζει περίπου τα 440.000 τετραγωνικά μέτρα, κάνοντάς την την μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου.

Loading