Στη Β. Κορεά Αμερικανοί για να προετοιμάσουν συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Μπορεί η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη να ματαιώθηκε –σε πρώτη φάση τουλάχιστον-, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έσβησαν οριστικά οι ελπίδες να συναντηθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

propoli

Μάλιστα, η Washington Post υποστηρίζει ότι ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων μετέβη την Κυριακή (27/5) στο έδαφος της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες σχετικά με την προετοιμασία μιας συνάντησης κορυφής των δύο προέδρων.

Ο πρέσβης προετοιμάζει το έδαφος για Τραμπ και Κιμ

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πρόσωπο που γνωρίζει τις διευθετήσεις. Αναφέρει, λοιπόν, πως ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στη Νότια Κορέα, Σουνγκ Κιμ, ανακλήθηκε από τη θέση που κατέχει σήμερα στις Φιλιππίνες, προκειμένου να ηγηθεί των προετοιμασιών για το ιστορικό γεγονός.

Έπειτα από μερικές ημέρες αναταραχής και διπλωματικών ακροβασιών, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του δήλωσαν το Σάββατο (26/5), πως στοχεύουν να πραγματοποιήσουν την ιστορική σύνοδο κορυφής όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Loading