Φωτογραφία Αρχείου

Στους 12 οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία

Στους δώδεκα ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών, από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Σικελίας στην Ιταλία. Ανάμεσα στα θύματα και μια 9μελής οικογένεια.

propoli

Τραγικό θάνατο φαίνεται πως βρήκε μια οικογένεια με εννέα μέλη, στο Παλέρμο της Σικελίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί στην εξοχική κατοικία τους, όταν τα ορμητικά νερά σε συνδυασμό με την λάσπη, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού και ανέβηκαν μέχρι το ταβάνι, με αποτέλεσμα να σκοτώσει και τα 9 μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες περισυνέλεξαν τα πτώματα παιδιών ηλικίας ενός έτους, 3 και 15 ετών. Τα έξι άλλα μέλη της οικογένειας, θύματα της κακοκαιρίας ήταν ηλικίας 32 έως 65 ετών. Επίσης, ένας 44χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Βίκαρι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

Ο απολογισμός αυξήθηκε σήμερα μετά τον εντοπισμό ενός άνδρα και μιας γυναίκας, με καταγωγή από τη Σικελία που ζούσαν στη Γερμανία, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στο αυτοκίνητό τους μέσα σε χείμαρρο στην περιοχή Αγκριτζέντε, λίγο νοτιότερα.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε σήμερα μέσω Διαδικτύου ότι μεταβαίνει στη Σικελία για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Loading