Στα σκαριά και δεύτερη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι

Φινλανδική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές, δημοσίευσε νωρίτερα ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ενδέχεται να συναντηθεί και πάλι με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ερχόμενη άνοιξη στο Ελσίνκι.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ξένοι ηγέτες, είχαν συναντηθεί τον περασμένο Ιούλιο στο Ελσίνκι, μετά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο Φιλανδός πρόεδρος, Σαούλι Νιινίστο ανέφερε απλά στην εφημερίδα, ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης έχει αυξηθεί, αρνούμενος ωστόσο να παράσχει περισσότερες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε δια στόματος της επίσημης εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα, ότι μελετάει το ενδεχόμενο της συνάντησης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον σύμβουλο επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον σε περίπτωση που ο αμερικανός αξιωματούχος επισκεφθεί την Μόσχα.

«Εάν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιηθεί, τότε το υπουργείο Εξωτερικών είναι ανοιχτό σε επαφές. Μπορώ να πω ότι το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του κυρίου Μπόλτον με τον υπουργό Λαβρόφ εξετάζεται», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Loading