«Το Ισραήλ θα πλήξει ιρανικές θέσεις στο Ιράκ αν νιώσει απειλή»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ξεκαθάρισε ότι δεν είναι απίθανη μια επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον ιρανικών θέσεων στο Ιράκ, σε περίπτωση που αισθανθεί απειλή.

propoli

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιράν φέρεται να παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους σε σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ιράκ, οι οποίο έχουν βεληνεκές το οποίο θα τους επέτρεπε να πλήξουν το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία ή το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και στόχος είναι να αποτρέψουν κάθε επίθεση εναντίον των ιρανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Ερωτηθείς σε σχέση με αυτό το ενδεχόμενο, ο Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε ότι «θα αντιμετωπίσουμε κάθε ιρανική απειλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Έχουμε πλήρη ελευθερία δράσης».

Όσον αφορά δε, το ενδεχόμενο το Ισραήλ να βάλλει εναντίον στρατιωτικών θέσεων του Ιράν στο Ιράκ ή την Τεχεράνη, ο Λίμπερμαν ανέφερε ότι «παρακολουθούμε τι συμβαίνει στη Συρία και τις ιρανικές απειλές. Δεν θα περιοριστούμε μόνο στο συριακό έδαφος, αυτό πρέπει να καταστεί σαφές».

Loading