Στο νοσοκομείο ο Λεπέν – Αναβάλλεται η δίκη του για ομοφοβικά σχόλια

Αναβολή από δίκη πήρε νωρίτερα ο ιστορικός ηγέτης της ακροδεξιάς γαλλικής παράταξης Ζαν Μαρί Λεπέν καθώς ο ίδιος φέρεται να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα με «γενικευμένη κόπωση».

propoli

Εναντίον του Λεπέν είχε οριστεί δικάσιμος (Τρίτη 13-06), με την κατηγορία της «πρόκλησης σε μίσος ή σε βία» εξαιτίας ορισμένων ομοφοβικών σχολίων που είχε απευθύνει εναντίον ενός νεκρού ομοφυλόφιλου αστυνομικού ο οποίος έπεσε νεκρός στο Παρίσι το 2017 έπειτα από τρομοκρατική επίθεση.

Ο δικηγόρος του Ζαν Μαρί Λεπέν, του συνιδρυτή του ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου που πλέον μετονομάστηκε σε Εθνικό Συναγερμό, και πατέρας της νυν προέδρου του κόμματος Μαρί Λεπέν, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να παραμείνει για «αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα» στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει.

Εξάλλου, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του, ονόματι Φρεντερίκ Ζοακίμ, ο πελάτης του δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραστεί στην δίκη και να αποδείξει ότι τα λεγόμενά του, για τα οποία και κατηγορείται, αποτελούν «άποψη» και όχι προσβολή. Προς το παρόν η δίκη πήρε αναβολή για τις 3 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Λεπέν, είχε νοσηλευτεί στις αρχές Απριλίου με γρίπη. Ο σύμβουλός του, Λορέν ντε Σεντ Αφρίκ, ισχυρίστηκε ότι εξαιτίας της γρίπης παρουσίασε μια «επικίνδυνη πνευμονική επιπλοκή» και ο γιατρός του ζήτησε να παραμείνει υπό παρακολούθηση για ένα χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Loading